Skjutskolan

Susegårdens Skjutskola ligger i natursköna Halland i gränslandet mellan skog och jordbrukslandskap. Skjutskolan ligger i ett nerlagt stenbrott som man, efter 25 år, inte ser mycket av. Träden har växt upp och den grå stenen är ett minne blott.

Skytteinstruktion

Susegårdens absoluta fokus ligger på utbildning i hagelskytte. Det är kvaliteten på undervisningen och instruktörerna som har gett skjutskolan det oerhört goda ryktet som den har idag. Oavsett om du är nybörjare som håller på att ta jägarexamen eller en mycket erfaren skytt kommer du att få förståelse för ditt skytte som hjälper dig att ta reda på varför skyttet fungerar och verktyg till att rätta till det som inte fungerar.

Hur bra vill du bli?
Våra instruktörer tar dig hela vägen, oavsett om du vill maximera din skjutskicklighet eller bara värma upp inför säsongen. För den som vill investera lite mer tid i sitt skytte erbjuder vi ett paket med 6 lektioner som är giltigt i ett år. I detta paket bjuder vi på den sista lektionen. Kostnad för lerduvor och skott tillkommer.

 


Skjutbanan

Skjutbanan består idag av mer än 60 kastmaskiner fördelade på 17 stationer. Dessa erbjuder skott som alla kan lära sig träffa men ger också möjligheten för den mest erfarne skytten att testa sina gränser. Susegården har, av många, omnämnts som Skandinaviens mest kompletta skytteanläggning.

På skjutbanan finns lätta nybörjarduvor som alla kan träffa men det finns också expertduvor som kräver en helt annan förberedelse och mental inställning för att ta sig an. Vi försöker att varje år tillföra nya element till banan, antingen som en helt ny station eller med fler maskiner från de befintliga stationerna, så att även våra mest frekventa kunder hittar något nytt att skjuta på.

Från det höga tornet kan vi presentera duvor på hela 42 meter. Det finns möjlighet att skjuta på höga tornet även från sidan, vilket gör det möjligt att presentera duvor som nästan är omöjliga att träffa. Vill du se var din gräns går? Kom till oss och prova!

 

 
 

Våra instruktörer

En av de absolut främsta anledningarna till att Susegården har blivit ett mecka för jägare och lerduveskyttar i Skandinavien är det oerhört kompetenta och erfarna teamet med instruktörer som gör allt för att du ska utvecklas och förstå ditt skytte bättre.

Tillsammans besitter de över 100 års erfarenhet av jakt och skytte.

Läs mer om våra instruktörer!

 
 

Kolvanpassning

Vi kan inte nog understryka vikten av en väl anpassad kolv. De faktorer som gör att vapnet arbetar med dig och inte mot dig är ett konsekvent korrekt anlägg som gör att förhållandet mellan öga och mynning blir korrekt. Vi måste också ta hänsyn till ögondominans och kroppsbyggnad.

Kolvanpassning sker med hjälp av våra try-guns. Vi har en Perazzi bock och en AyA S/B/S som vi kan justera alla mått på. Under en timme på banan studerar vi ditt skytte och gör ändringar på kolven för att den ska passa fullständigt.

Läs mer om vår kolvanpassning!

 
 

Företagsevent

Vi har genomfört lyckade konferenser och minnesvärda företagsevent för våra kunder. Hos oss kombinerar vi er konferens efter era önskemål med skytte tillsammans med våra instruktörer.

Läs mer om konferens och företagsevent!

 
 

Catering från Kvibille Gästgivaregård

Vi har arbetat med Catering från Kvibille Gästgivare gård under flera år. När du beställer catering hos oss under din vistelse så kan du alltid vara säker på att få en god mat upplevelse som du och dina gäster blir nöjda med. Du kan välja mellan lunch och lättare lunch varje dag. För större sällskap så erbjuder vi möjligheten att beställa catering av färdig komponerad meny eller att sätta samman en egen buffé. För catering av buffé så behöver vi din beställning 3 arbetsdagar innan besöket för din vistelse.

Använd formuläret längst ned på sidan för frågor eller beställning av Catering.