Susegårdens Skjutskola 30 år!

Susegårdens Skjutskola 1989 – 2019

I år fyller Susegårdens Skjutskola 30 år och det vill vi fira tillsammans med er!
Den 28:e och 29: juni håller vi öppet hus på banan med 5 olika tävlingsmoment. Som deltagare väljer man hur många moment man vill delta i. Två av momenten skjuts tillsammans med en partner, ett av momenten skjuts tillsammans med 3 partners och två av momenten skjuts individuellt. Även om man kommer själv går det alldeles utmärkt att skjuta momenten med fler skyttar, vi parar ihop er under dagen.

De olika momenten är:
• Grouseflush i par. Här kommer ni att skjuta på duvor som simulerar världens snabbaste jaktbara fågel, Grousen. Ni kommer att behöva ladda om snabbt, skjuta tidigt och behålla kylan. Var beredda på att få en adrenalinkick!
• Rabbitflurry i par. Denna har ungefär samma upplägg som grouseflushen men inte riktigt samma tempo och som namnet avslöjar rullar duvorna på marken.
• Fasanflush med 4 skyttar. Här kommer det krävas samarbete skyttarna emellan, det är till exempel viktigt att ni inte laddar om alla samtidigt. Duvorna kommer inte vara lika snabba som på Grousen men de kommer vara högre och fler.
• Susegården Challenge, individuellt. Vi har smygstartat denna under våren och vår challenge kommer att löpa under hela säsongen. Maximalt antal träff är 20, men man har tillgång till 24 skott. Challengen består av 4 duvor som skjuts som singelduvor först, skottdubbléer sen och heldubbléer till sist. Duvorna är åt det mer tekniska hållet. De bästa skyttarna över säsongen kommer att kallas till en stor final mot slutet av året.
• 50-duvors tävling i Engelsk sporting. Denna är en nerbantad variant av Susegårdens Invitational som vi har genomfört de senaste åren. Tävlingen skjuts i 4 klasser, Licens -Herr och -Dam samt Öppen -Herr och -Dam. Vi kommer att ha 3 olika starttider för 50-duvorstävlingen, 9.30, 11.45 samt 14.00. Vill man skjuta den första starttiden ska man vara på plats för registrering klockan 08.30. Maximalt antal startande per starttid är 36 personer så först till kvarn!

Kostnaden för skyttet denna dag är endast 120:- (ord pris: 150:-/serie) per ask ammunition och vill man skjuta samtliga moment kommer det att gå åt ca 7 askar ammunition.
Forts.

Under dagen kommer vi att ha servering uppe på banan i samarbete med Peder & Paulinas.

Schema för bägge dagarna:
08.30 Grindarna öppnas
09.30 Samtliga moment startar
11.45 Andra gruppen startar Sportingtävlingen
14.00 Tredje gruppen startar Sportingtävlingen
16.00 Slut på Sportingtävlingen
16.15 Särskjutningar/ Prisceremoni
17.00 Banan stänger

Anmälan till oss behöver inte innefatta vilka moment ni vill skjuta utan bara vilken dag ni vill komma och ungefär vilken tid.
Anmälan görs till info@susegarden.se

Välkomna att fira Susegårdens Skjutskolas
30-års jubileum med oss!
Team Susegården