Om oss

Susegårdens Skjutskola startade 1989, då markägaren Carl Tham stod med ett stenbrott som skulle läggas ner. Han funderade på vad marken kunde användas till och två vitt skilda linjer fördes; det ena var Halmstad kommuns soptipp och det andra var skjutbana. Soptippen var länge det mest intressanta spåret men när kommunen hittade en mer lämplig lokal för denna, föll valet på att försöka anlägga en skjutbana.

Carl startade i väldigt liten skala med ett litet antal handdrivna kastmaskiner. Med ökande intresse för hagelskyttet investerade Carl i fler kastmaskiner och utökade också ytan som användes till skjutbanan. Carl drev Susegårdens Lerduveskytte, som det hette då, fram till 2009, då han bestämde sig för att sälja verksamheten.

Från årsskiftet 2009-2010 drivs Susegårdens Skjutskola av Giles Culley, Olof Olofsson och Beatrice Tham-Culley och består idag av mer än 70 kastmaskiner från 19 olika stationer. Verksamhetens främsta fokus ligger på hagelskytteinstruktion och kolvanpassning samtidigt som ett stort antal företag kommer till skjutskolan för att underhålla sina gäster eller anställda.

En av de absolut främsta anledningarna till att Susegården har blivit ett mecka för jägare och lerduveskyttar i Skandinavien är det oerhört kompetenta och erfarna teamet med instruktörer som gör allt för att du ska utvecklas och förstå ditt skytte bättre. Tillsammans besitter de över 100 års erfarenhet av jakt och skytte.

 


Bokning och intresseanmälan

Kontakta oss för att boka in ditt önskemål. Vid bokningar av större arrangemang, kan vi erbjuda en skräddarsydd offert. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er!